vochtproblemen

De 6 must-know over vochtproblemen

Moet weten nee. 1 – Uw huis produceert vocht. Heel veel!
Elk huishouden produceert vocht door te koken, wassen, baden en sporten. Zelfs ademhalen brengt vocht in de lucht. Je familie en huisdieren brengen elke dag veel liters water in huis. Vocht kan ook via de bodem door de kelder of kruipruimte in uw huis binnendringen.
Moet weten nee. 2 – Te hoge luchtvochtigheid is niet gezond …
Vochtigheid is belangrijk voor onze gezondheid. Voor een comfortabel gevoel is een normale luchtvochtigheid nodig. Te veel vocht in uw huis kan echter grote problemen veroorzaken en zelfs uw gezondheid negatief beïnvloeden. Micro-organismen die gedijen in vochtige omstandigheden zijn van bijzonder belang, omdat ze kunnen helpen allergieën en astmatische aandoeningen te veroorzaken.

huis produceert vocht
Moet weten nee. 3 – … en geen van beide is een te lage luchtvochtigheid
Lage luchtvochtigheid kan op zijn beurt allerlei onplezierige effecten hebben. Je huid kan droog aanvoelen, je lippen kunnen beginnen te chapelen en je ogen kunnen beginnen te jeuken. Pijnlijke ogen, ademhalingsproblemen en pijnlijke sinussen zijn ook veel voorkomende problemen die worden veroorzaakt door te droge lucht. Dit is vooral het geval in de winter wanneer de buitenlucht de neiging heeft zeer droog te zijn. Ruimten met airconditioning, waaronder vliegtuigen en kantoren, zijn ook bekende ‘droge zones’.
Moet nee weten. 4 – Bugs en schimmel houden van een vochtig huis
Bugs gedijen goed in vochtige omstandigheden. Huisstofmijten houden vooral van warme temperaturen (23-27 graden Celcius / 75-80 graden Fahrenheit) en een hoge luchtvochtigheid van 70-80%. Eén studie heeft aangetoond dat mijtpopulaties stoppen met groeien en uitsterven als de relatieve vochtigheid onder de 60% daalt. Het is bewezen dat airconditioning de allergenen in huisstofmijt in huizen verlaagt door de omgevingstemperatuur en de relatieve vochtigheid te verlagen. Mold houdt ook van vochtige omstandigheden. Wanneer de relatieve luchtvochtigheid hoger is dan 80%, zal schimmel zich waarschijnlijk meer dan 50% van de tijd ontwikkelen. Van hun sporen is bekend dat ze bijdragen aan de ontwikkeling van astma bij kinderen en allergieën veroorzaken.

hoge luchtvochtigheid thuis
Moet weten nee. 5 – Vocht is de nummer 1 elektronica-moordenaar
Overtollig vocht kan niet alleen uw gezondheid schaden, maar ook uw bezittingen beschadigen. Elektronica is vooral gevoelig voor schade door condensatie. Vocht kan de binnenkant van de contacten aantasten en de isolatieweerstand verlagen, wat kortsluiting kan veroorzaken. Let op hoge luchtvochtigheid en drastische temperatuurveranderingen die optreden bij het binnenbrengen van elektrische apparaten uit uw koude garage of kelder. Zorg ervoor dat ze zich aan het klimaat aanpassen voordat ze worden ingeschakeld. U kunt opgeslagen elektronica of andere waardevolle spullen beschermen door ze in gesloten plastic dozen met een kleine ontvochtigende sachel / tas te plaatsen.
Moet weten nee. 6 – Winter is het echte vochtige seizoen voor gezinnen
De lucht is vaak koud en droog in de winter. Hoewel je lippen, huid en nagels last hebben van al die winterdroogte, kan je huis last hebben van overmatig vocht omdat er twee dingen gebeuren:
De winter is het stookseizoen. We sluiten onze ramen en verminderen de ventilatie en de luchtcirculatie in onze huizen om kou buiten te houden. Tegelijkertijd kan regen en smeltende sneeuw de hoeveelheid vocht die je huis binnenkomt via kruipruimtes, kelders en muren vergroten. Omdat minder vocht het huis verlaat, kan de luchtvochtigheid binnenin stijgen.
Tegelijkertijd gebeurt er iets anders. Delen van uw huis die in direct contact staan ​​met de koude buitenlucht zijn koeler dan de lucht erin. Voorbeelden zijn ramen met een enkele beglazing en muren met lage isolatie. Het temperatuurverschil met de warme, vochtige lucht binnenin kan leiden tot continue condensatie op die koude oppervlakken. Al die vochtigheid zal schimmelgroei aantrekken en vochtvlekken veroorzaken.

humid season

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.