damp

Hoe zich thuis te ontdoen van vocht en vochtigheid

1) Ventileer uw huis goed

In de winter is het gebruikelijk om de ramen gesloten te houden en als gevolg daarvan heeft water met moderne tochtbeveiliging nergens te bekennen.
Condensatie kan het gevolg zijn van drogen in de droger, baden / douches, of zelfs gewoon uw eigen adem! De ketel die kookt en het voedsel dat wordt gekookt, geeft stoom en vocht af in de lucht, die de koudste plek op uw muren of ramen zullen vinden en condenseren. Vanaf daar is het een kleine stap om vochtig te worden. Het verwijderen van vocht in uw huis betekent soms dat u uw eigen gewoonten verandert en uw levensstijl aanpast.

Al dat water moet ergens heen gaan, en als het er niet uit kan komen, zal het poolen. Misschien heb je wat zwarte schimmel op het plafond van de badkamer of rond kozijnen. Dit is een teken dat de waterdamp niet kon ontsnappen.

Ventileren

Een oplossing is om dubbele beglazing te installeren met twee glaslagen om de isolatie te verbeteren. Dit helpt bij vocht en vermindert het warmteverlies. Als u nieuwe dubbele beglazing hebt, kunt u ook aandringen op druppelroosters en deze open houden. Deze ventilatieopeningen boven aan de ramen geven de vochtige lucht de kans om te ontsnappen, maar je kunt ze altijd afsluiten als en wanneer je maar wilt.

2) Koop een luchtontvochtiger

Werkelijk. Het is zo simpel. Een ontvochtiger zuigt alle lucht in de kamer aan en wringt het vocht uit dat vocht en schimmel veroorzaakt. Het water verzamelt zich in een kleine emmer in de eenheid die u leegmaakt. Verplaats de luchtontvochtiger door het huis van kamer naar kamer, waar het nodig lijkt. 24-36 uur in elke kamer is voldoende.
Als je huis oud is, zonder vochtige loop (DPC), ziet het er misschien niet uit, ruikt het niet, of lijkt het vochtig, maar ik wed dat het er in zit! Mijn huis ziet er fantastisch uit, maar ik heb 24 uur geleden een ontvochtiger in mijn slaapkamer gezet en nu al zuigt hij bijna twee liter vocht uit de lucht.

3) Blijf bovenop de afgevlakte vorm

Zorg dat u weet waar condens zich in uw huis verzamelt. Veel voorkomende plaatsen om zwarte schimmel te vinden zijn:
• Achter meubels, zoals een bank of een boekenkast
• In de hoeken van kamers
• Onder het raam en ophopen op het raamkozijn / de vensterbank
• Binnenin ingebouwde kasten en kasten

Matrijs afvegen

Als u slechts een klein beetje schimmelverkleuring heeft, kunt u er eenvoudig vanaf komen door het eenvoudig af te vegen met een vochtige doek of een vochtige doek. Als het wat duidelijker is, moet je het misschien afvegen met een vochtige en schimmelnevel. Afgezwakt bleekwater werkt geweldig, of bekijk welke producten verkrijgbaar zijn bij uw plaatselijke bouwmarkt of supermarkt.

Het verwijderen van vocht en schimmel in uw huis is iets dat u moet bijhouden en oplossen. Vochtige muren kunnen je bezittingen en je gezondheid beïnvloeden, en het is gewoon niet fijn om in een vochtig huis te wonen. Omdat de meeste problemen met slechts een korte tijd kunnen worden opgelost, zal het onderzoeken, ventileren en het krijgen van een luchtontvochtiger nu op de lange termijn zijn vruchten afwerpen.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.