Vocht en binnenlucht

Vocht en binnenluchtkwaliteit – oplossingen

1) Kruipruimte-dampbarrière / afdichting – Ook vaak bekend als Kruipruimte-inkapseling. Dit omvat het oplossen van vocht in de kruipruimte en de kwaliteit van de binnenlucht door een afgedichte 15 mil dikke polyethyleen plastic barrière op de bodem van de kruipruimte te plaatsen en vervolgens de hele kruipruimte af te dichten. De vellen van de polyethyleen barrière moeten continu zijn en aan het aangrenzende vel worden geseald. Het moet ook de funderingsmuren en alle pijlers oplopen en vervolgens worden verzegeld. Het idee is dat de grond niet langer in contact kan komen met de kruipruimtetemperatuur en daarom niet in huis kan komen, vochtproblemen kan veroorzaken in de kruip zelf of kan bijdragen aan slechte luchtkwaliteit overal. Dit is een zeer effectief middel om knaagdierproblemen bij het kruipen weg te nemen, rot / schimmel / schimmel te elimineren, vocht uit de grond te verwijderen en ook energie te besparen.

2) De Crawlspace wordt vaak “ingekapseld”. Dit betekent dat de kruipruimte-openingen naar buiten volledig zijn afgedicht en dat het plafond van de kruipruimte ook volledig is afgedicht, zodat er minder kans bestaat dat lucht in contact komt met het huis. De hele kruipruimte wordt bijna een geconditioneerde ruimte. Dit vermindert het temperatuurverschil tussen de kruipruimte en de binnenkant van het huis en bespaart daardoor energie. Het is een enorm bijkomend voordeel wanneer het kanaalsysteem zich ook in de kruipruimte bevindt.

Kruipruimte
3) De Vapor Barrier moet zorgen voor vocht dat uit de grond komt en niet voor centimeters water uit irrigatie of slechte afvoer. Als er overstromingsproblemen zijn in de kruipruimte, moet er eerst voor worden gezorgd, of tegelijkertijd moet een dampremmende laag worden geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door franse drains te installeren, ervoor te zorgen dat de goten op minstens een meter afstand van het huis water dragen en een crawlspace sump-pomp installeren. Er zijn cartridgebuizen die specifiek compatibel zijn met dampschermen en ze moeten tegelijkertijd worden geïnstalleerd, zodat de plastic folie aan de bovenkant van de carterpomp kan worden afgedicht. Eenmaal ingekapseld, is het vaak verstandig om een ​​uitlaatventilator met laag wattage in de kruipruimte te installeren die zich op een humidstat bevindt (wordt automatisch ingeschakeld wanneer een bepaalde luchtvochtigheid wordt bereikt).
4) Correcte installatie van uitlaatventilatoren – Hierin worden oplossingen beschreven voor de hierboven beschreven problemen met badkamerventilatoren, afzuigkappen in de keuken enz. Bij het installeren van een afzuigventilator moet deze: a) volledig naar buiten worden geventileerd en niet alleen binnen zolder, b) getest door de aannemer met een apparaat dat kwantitatief CFM meet (80-100 CFM voor een badkamer), c) een laag wattage hebben en een ECM-ventilatormotor hebben, d) verzegeld zijn waar het voldoet aan de zolder, e) hebben isolatie rond het uitlaatkanaal, f) een timer geïnstalleerd, en g) vrijwel stil zijn tijdens het lopen. De meeste keukenafzuigkappen zijn meer dan voldoende (soms te krachtig). Zorg ervoor dat je het tijdens het koken gebruikt.

5) 3) Airconditioning – Airconditioners verwijderen vochtigheid uit een leefruimte. Het zou echter niet kosteneffectief zijn om het te laten draaien om te ontvochtigen. Als de thermostaat zo laag is gezet dat een wisselstroom wordt ingeschakeld om te zorgen voor vochtproblemen in de winter, loopt u het risico dat uw wisselstroomrollen bevriezen en het hele systeem moet worden vervangen. Ontvochtigers die op het hele kanaalsysteem zijn aangesloten, zijn ook geen aanbeveling. Ze zijn omvangrijk, duur om te installeren en inefficiënt om te gebruiken. Zowel AC als luchtontvochtigers zijn geen oplossingen en zorgen niet voor de oorzaak van het probleem.

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden.